Tango i København

Find rundt i Københavns tangoliv

I København kan man gå ud at danse tango alle ugens dage. København var også med på tangobølgen tilbage i 1920’erne ligesom København efterhånden også kom med på tangoens andet store gennembrud i 1990’erne.

For godt tyve år siden var det stadig en pionérdans med kun få repræsentanter, men i dag har tangoen genindtaget den danske dansekultur med både årlige internationale tangofestivaler og tangodansernes egen forening.

På hjemmesiden tango.dk kan man læse om alle tangobegivenheder i hele landet. I København er der i dag mange steder, man kan gå til tango og ligesom i Buenos Aires, er miljøet stort nok til at dele sig i flere stilarter.

Fordi tango er en udviklet musik- og dansestil, findes der mange perioder og personligheder i musikken med dertilhørende stemnings- og stilartspring. Det er forklaringen på, at alle lærere ikke underviser éns i tango, hvilket man måske allerede vil erfare, hvis man tager introtimer forskellige steder. Når først man har lært sig dansen, vil man naturligt også lede efter den stil, der passer til én. Nogle foretrækker den tidlige tango, nogle den senere. Måske udvikler man sig i sit tangoliv fra én stil til en anden.

I København kan man gå ud at danse på både øveaftner, de såkaldte practicas, og på dansesaloner, de såkaldte milongas. Nogle er arrangerede af undervisere og tangoskoler, nogle er på initiativ fra Tangoforeningen eller fra dansere selv. Om sommeren er der flere sommerarrangementer i København, hvoraf flere er på udendørs dansescener for eksempel i Fælledparken eller langs havnen. De sidste to år har Tango Urquiza i samarbejde med Tangoforeningen arrangeret udendørs tango på dansescenen foran Kulturhuset Islands Brygge.

Tango Urquiza har eksisteret i København siden 2004. Siden 2013 har Tango Urquiza haft sine egne lokaler i Tango Bar i Njalsgade på Islands Brygge.

Læs mere om vores dans under Undervisere.

Translate »
Scroll to Top